Máris kezdetét vette a politikai torzsalkodás Szolnokon

Megosztás

Kicsit több, mint egy hónap telt el az önkormányzati választások óta, de úgy tűnik, jól tippeltek azok, akik az eddigi tapasztalatok fényében úgy gondolták, a parttalan viták és szekértáborharcok nem fognak alábbhagyni. Most éppen egy átadás-átvételi vita kellős közepébe csöppentünk Györfi Mihály és Szalay Ferenc által, az érintett felek ráadásul teljesen másként fogalmaznak a napokban létrejött megbeszélés kapcsán.

„Együttműködő kezet nyújtottam Szolnok érdekében, de Szalay Ferenc és a városi Fidesz ellökte” – olvasható az egyik oldalon, míg a másik: „Nem készültem erre a bejegyzésre, de nem hagyhatok szó nélkül egy olyan méltatlan megszólalást, melyet Györfi Mihály, Szolnok Október 1-jén munkába álló új polgármestere tett”.

Így kezdődik Györfi Mihály, illetve Szalay Ferenc polgármester(ek) Facebook-bejegyzései, amelynek apropója egy – előbbi által kezdeményezett – találkozó volt. Bár Szolnokon mindenki számára jól ismert, említsük meg: szoros küzdelem után, pár száz szavazat különbséggel az ellenzék által támogatott alpolgármester lesz október 1-től a megyeszékhely következő vezetője, a regnáló Szalay pedig önkormányzati képviselőként folytatja.

A találkozó azonban nem pont úgy alakult, ahogy szerették volna. Györfi állításai szerint Szalay Fejér Andor másik alpolgármesterrel együtt érkezett a megbeszélésre, akik közölték, hogy mostantól visszatérnek a magázódásra, és október 1-ig semmilyen együttműködésre ne számítson. „A vezetői értekezleteken nem vehetek részt, vagyis nem láthatok bele a folyó ügyekbe. A költségvetésről és az átvilágításról sem akartak beszélni, mondván: mindenről majd a közgyűlési többség dönt. Végig azt érzékeltették, hogy itt minden úgy lesz, ahogy ők akarják, figyelmen kívül hagyva, hogy mit döntöttek a szolnoki emberek” – írta a Facebookon a megválasztott polgármester.

A néhány percig tartó megbeszélés egy másik olvasatát adja Szalay, aki szerint nem pontosan fogalmazott arról, hogy mi is történt az irodában. Szerinte a meggondolatlan kampányígéreteihez várná tőlük a forrásokat Györfi, illetve azzal vádolta meg politikai ellenfelét, hogy azt sem tudja, miből áll össze egy város költségvetése.

„Arról beszélni, hogy mennyire szeretem Szolnokot, az egyszerű szlogen. Arról már sokkal nehezebb, hogy mennyit tett valaki a városért! Különösen annak az embernek, akinek öt évnyi alpolgármestersége semmi hasznot, előrelépést nem hozott a városnak” – érkezett a viszontválasz.

Mindemellett divatdiktátorok módjára osztják egymás stílusát és megjelenését: Györfi megemlítette, hogy a fideszes politikus rövidnadrágban és pólóban érkezett a megbeszélésre, míg Szalay azt emelte ki, a Fidesz-KDNP frakciójának ajtaja akkor is nyitva áll a városvezető előtt, ha a megszokott melegítőjében érkezik, vagy papucsban.

Kép: Szalay Ferenc Fb, Györfi Mihály Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek